Sponsoring

Projecten die Spijs van Gijs  sponsort 

Het tuinpad
Met deze woorden startte Deurnenaar Friso Wiegersma zijn tekst van het lied ‘Het Dorp’ dat gaat over het heimwee naar vervlogen tijden, geprojecteerd op Deurne. Het lied, gezongen door Wim Sonneveld, vormde mede de inspiratie voor het burgerinitiatief: Tuinpad en Park Centrum Deurne.
Een culturele wandelroute  met een verbinding van de wijk Koolhof naar Museum De Wieger, uitmondend in een Park aan de Hogeweg en verder naar het centrum en v.v. Na gedegen onderzoek bleek dit burgerinitiatief bij veel mensen aan te slaan. Het initiatief beoogt de vergroening van het centrum en omgeving met een cultureel-recreatieve route met park voor Deurnenaren en bezoekers. Klimaatbeheersing, duurzaamheid, recreatie, beweging, cultuur, toerisme en verbinding tussen mensen worden zo in één plan bijeengebracht: Het Tuinpad.
Rally for Kids
Zij laten gezinnen met zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een geweldige dag beleven door hen in aanraking te brengen met de rally en 4×4 autosport.
Neem plaats in de navigator stoel en ervaar hoe het is om over een circuit te racen of met een 4×4 wagen door de blubber te rijden op een parcours. Even een dag je zorgen loslaten, een dag waarin kinderen even kinderen mogen zijn en je als gezin gezamenlijk kan genieten van al wat je wordt aangeboden, een dag om mooie herinneringen te maken.
Sinds 2006 zijn er ongeveer 5000 kinderen ingestapt bij de Rally for Kids.


Hospice de Populier
In de Populier worden mensen met veel warmte verzorgd en begeleid tijdens hun laatste levensfase. In een bosrijke omgeving is er een veilige plek voor ze, waar ze zich kunnen voorbereiden op het levenseinde en op een waardige manier afscheid kunnen nemen. Ze bieden professionaliteit en genegenheid. Onze zorg is breed. Zij kijken naar lichamelijke, psychische, fysieke en spirituele aspecten. Elke dag is bij hun anders. Mensen voelen zich bij ons thuis: we willen het leven benaderen zoals onze bewoners dat altijd hebben geleefd.
We hebben de wens kunnen vervullen van een bewoner om op locatie bij de populier een ambachtelijk hout gestookte pizza van Spijs van Gijs te bakken met onze pizza foodtruck, en als we er dan toch zijn bakken we meteen voor de dierbare,  personeel en de rest van de bewoners.

Beachvolleybal Walsberg
Het Beachweekend Walsberg is een gezellig terugkerend beachvolleybaltoernooi. Ook voor de kleinste is er genoeg vermaak in de vorm van springkussens en waterspellen.


Vrijwillige brandweer Deurne
Gijs zet zich al sinds 2011 in als vrijwilliger bij korps Deurne als vrijwillige brandweerman, en per 2020  in de functie van chauffeur – pompbediende.

Gijs in actie bij een bosbrand @omroepbrabant.