Recepten

Recepten

Smokey Chicken
Broodje Pulled Pork
Maaltijdsoep Zatara
Pizza Pulled Pork
Wraps Pulled Pork
Nacho’s voor Macho’s

Smokey Chicken

Ingrediënten
All Purpose Rub van  Spijs van Gijs
Kippendijtjes
Vuur saus  van Spijs van Gijs

Bereidingswijze
Pak je Kippendijtjes en gebruik de All Purpose Rub van Spijs van Gijs en rub het vlees hiermee in: 12.5 gram per kilo vlees. Houd je van een volle smaak en een pikantje, leef je uit en ben royaal met de kruiden. Laat dit minimaal 12 uur in de koeling staan zodat de smaak er lekker intrekt. Maak je barbecue klaar voor indirect garen op een temperatuur van 110°C. Houd deze temperatuur het gehele bereidingsproces aan. Laat je kippendij op de  barbecue liggen tot een kern van 74°C voor een periode van ±3.5 uur. Lekker met Vuur saus van Spijs van Gijs

Gijs van Sluijs – Spijs van Gijs

Broodje Pulled pork

Ingrediënten
Italiaanse bolBroodje-pulled-pork
Koolsla gemengd met yoghurt dressing
All Purpose Rub van  Spijs van Gijs
Procureur of een  schouderstuk  (Boston Butt)
Appelsap (1 kilo vlees/   100 ml appelsap)
Hickory Rook saus  van Spijs van Gijs

Bereidingswijze
Pak je procureur of schouderstuk en injecteer deze met appelsap. Gebruik de All Purpose Rub van Spijs van Gijs en rub het vlees hiermee in: 12.5 gram per kilo vlees. Houd je van een volle smaak en een pikantje, leef je uit en ben royaal met de kruiden. Laat dit minimaal 12 uur in de koeling staan zodat de smaak er lekker intrekt. Maak je barbecue klaar voor indirect garen op een temperatuur van 110°C. Houd deze temperatuur het gehele bereidingsproces aan. Laat je stuk vlees op de  barbecue liggen tot een kern van 85°C voor een periode van ±12 uur. En pullen maar.
Snijd het broodje open en verdeel een klein laagje koolsla over de bodem van het broodje. Meng de Pulled Pork met de Hickory Rook Saus van Spijs van Gijs (80/20) en vul het broodje rijkelijk. Eet smakelijk

Gijs van Sluijs – Spijs van Gijs

Pulled Pork over….Geen probleem hier onder volgen nog een paar recepten om je Pulled Pork te gebruiken!

Maaltijdsoep Zatara
Een maaltijdsoep met Pulled Pork van Spijs voor Gijs  een aromatische kruidige soep met een lekkere pittige rooksmaak.

Ingrediënten
maaltijdsoep voor 4 personen Pulledporksoep
200 gr. Pulled Pork
olijfolie
1 rode ui
1 klein blikje tomatenpuree
1 a 2 teentjes (gerookte) knoflook
1 kleine gele paprika
1 prei
400 gr. tomatenblokjes
330 gr. witte bonen
200 gr. zwarte bonen
300gr. mais
tabasco
0,5 liter kippenbouillon
0,5 liter tomatensap
peper en zout

Bereidingswijze
De ui en de knoflook klein snijden en fruiten in een scheutje olijfolie liefst in een pan
met een dikke bodem.
De prei in halve ringen snijden, de paprika in stukjes en na een paar minuutjes toevoegen.
Als de ui glazig geworden is de tomatenpuree toevoegen en even mee bakken. Goed
roeren zodat het niet aanbakt. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
De witte en zwarte bonen en de mais in een zeef afgieten en dan ook in de pan doen.
Nu mag de Pulled Pork van Spijs van Gijs er aan toegevoegd worden.
De groente/bonen massa verdunnen met de bouillon en het tomatensap tot
de gewenste dikte en hoeveelheid. De soep nog ongeveer 20 min. zacht laten pruttelen…de soep proeven en eventueel nog zout en peper toevoegen naar smaak.
Voor 4 personen is ongeveer 2 liter voldoende als maaltijdsoep.
Heerlijk met vers gebakken brood en kruidenboter.

Sylvia van Bommel Vissers –Soeplesse

Pizza Pulled pork

Ingrediënten
Pizza bodemPizzapulledpork
Rook saus van Spijs van Gijs
Pulled Pork
Uienringen
Paprika geel en rood
Geraspte kaas jong belegen

Bereidingswijze
Bestel bij een lokale Italiaan of maak zelf een verse pizza bodem. Verdeel hier Rook saus overheen (in plaats van tomaten saus) voeg de gesneden uienringen en snijd de paprika in strookjes en voeg toe. Verdeel de Pulled pork over de pizza. Zorg dat er een mooie laag kaas overkomt. Bak de pizza af naar
instructies van de bodem meestal 8 minuten op 180 graden.

Gijs van Sluijs – Spijs van Gijs

Wraps Pulled Pork
Ingrediënten
2 heerlijke wraps
230 gram Italiaanse roerbakmix, mocht je in de omgeving van Deurne wonen, bij Beijers groente & fruit hebben ze hiervoor de lekkerste in hun assortiment
200 gram Pulled Pork
25 gram Vuur saus van  Spijs van Gijs
2 wraps
1 stengel bosui
Beetje geraspte kaas
Beetje gefrituurde uitjes

Bereidingswijze
Je bakt de pulled pork lichtjes op in de koekenpan en doet er na een minuut of 2 á 3 de roerbakmix bij. Geheel nog even doorbakken tot de groente beetgaar zijn. Daarna de saus erbij doen en goed mengen tot een smeuïg geheel ontstaat. De mix in een wrap doen en dichtvouwen. De bosui fijn snijden. Geraspte kaas, gefrituurde ui en fijne bosui over de wrap in de ovenschaal leggen. De wraps met ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden in 5 á 6 minuten afbakken.

Serveer tip: Een lekkere salade van Beijers smaakt hier natuurlijk heerlijk bij.  

Willem Manders – Beijers groente & fruit

Nacho’s voor Macho’s
Ingrediënten
1 zak nacho chips 
1 rode en gele paprika
1 ui
1 zakje geraspte kaas
200 gram Pulled Pork 
1 potje mexicaanse saus
1 potje crème fresh

Bereidingswijze
Snipper de ui en de paprika’s. Verdeel over de bodem van het aluminium bakje of ovenschaal met een laagje nacho chips. verdeel hierover de helft van je ui en paprika. Voeg hier 2 eetlepes mex saus en creme fresh overheen. Verdeel vervolgens de rest van je nacho chip erover en herhaal de zelfde laag. Voeg hier de Pulled Pork aan toen en garneer het af met de kaas.
5 min op 220 graden.

Gijs van Sluijs – Spijs van Gijs